Αρχική σελίδα » Προβολή νέων

Προβολή νέων

27.02.2024

2024-2-28 ΑΠΕΡΓΙΑ - ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

Από το Διοικητικό Συμβούλιο

 

Ο Σύλλογος ΕΤΕΠ του ΕΚΠΑ συμμετέχουμε:

  • στην 24ωρη πανελλαδική απεργία την Τετάρτη 28/2/2024 που προκήρυξε η Π.Ο.ΕΤΕΠ, η ΑΔΕΔΥ και πλήθος σωματείων, καθώς και
  • στις μαζικές συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας,

συμπορευόμενοι με τους υπόλοιπους εργαζομένους σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, ενάντια στο απαράδεκτο νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια και την καθιέρωση διδάκτρων γενικά στο Δημόσιο Πανεπιστήμιο, καθώς και ενάντια στις διαρκείς αντιλαϊκές πολιτικές της υποβάθμισης όλων των δημόσιων δομών και των ιδιωτικοποιήσεων, της κερδοσκοπίας και της αχαλίνωτης ακρίβειας στα αγαθά πρώτης ανάγκης, της φοροληστείας και των μισθών πείνας.

Στις 28/2 συμπληρώνεται ένας χρόνος από το πολύνεκρο έγκλημα των Τεμπών. Δυστυχώς, οι υπεύθυνοι δεν έχουν λογοδοτήσει για τις εγκληματικές ενέργειες και παραλείψεις που οδήγησαν στο θάνατο 57 συμπολίτες μας, ιδίως νέα παιδιά – φοιτητές. Εξοργίζει η οργανωμένη προσπάθεια συγκάλυψης των πολιτικών και ποινικών ευθυνών.

Το έγκλημα δεν είναι τυχαίο λάθος, καθώς είναι βασική κυβερνητική επιλογή η ιδιωτικοποίηση δημόσιων φορέων και υπηρεσιών με σκοπό το κέρδος επιχειρηματικών ομίλων. Με υποχρηματοδότηση και υποστελέχωση  υποβαθμίζουν και απαξιώνουν τους δημόσιους οργανισμούς, ευτελίζοντας τη συνεισφορά τους στην κοινωνία, ενώ στη συνέχεια αποφασίζουν το ξεπούλημα τους ή την ανάθεση υπηρεσιών σε ιδιωτικούς φορείς. Με στόχο τη μεγιστοποίηση του επιχειρηματικού κέρδους, οι παρεχόμενες υπηρεσίες γίνονται πανάκριβες, αποκλείοντας τους οικονομικά ασθενέστερους.

            Τη στιγμή που η ακρίβεια και η αισχροκέρδεια έχουν κάνει αφόρητη την καθημερινότητα, η Κυβέρνηση εμπαίζει τους εργαζόμενους στο Δημόσιο με αυξήσεις-κοροϊδία 38-42 € το μήνα. Προφανώς είναι ψίχουλα, αναλογιζόμενοι ότι τα τελευταία χρόνια οι αποδοχές μας μειώθηκαν κατά 40%, καταργήθηκαν τα δώρα, πάγωσε η διετία 2016-2017, επιβλήθηκε εισφορά αλληλεγγύης 2%, μειώθηκε το αφορολόγητο, αυξήθηκε η έμμεση φορολογία, αυξήθηκε η ιδιωτική συμμετοχή στις κοινωνικές δαπάνες και καλπάζει ο πληθωρισμός.

Απαιτούμε:

  • ΟΧΙ ιδιωτικά πανεπιστήμια, ΟΧΙ κατάργηση ή βολική παρερμηνεία του άρθρου 16 του Συντάγματος της χώρας.
  • Αποκλειστικά δωρεάν δημόσια Ανώτατη Εκπαίδευση, κατάργηση όλων των διδάκτρων.
  • Χρηματοδότηση των Πανεπιστημίων και διορισμοί, ιδίως μελών ΕΤΕΠ,  σύμφωνα με τις πραγματικές ανάγκες.
  • Στελέχωση και αναβάθμιση των κρίσιμων δημόσιων υποδομών της υγείας, παιδείας, κ.τ.λ.
  • Αύξηση 20% του μισθού μας, επαναφορά των δώρων, απόδοση της διετίας 2016-2017, κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης 2%, απόδοση επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας.
  • Καμία συμμετοχή της Ελλάδας στους πολέμους.

Αντιδρούμε - Συμμετέχουμε οργανωμένα, μαζικά και δυναμικά!

  • ΣΤΗΝ 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ την Τετάρτη 28/2/2024,
  • ΣΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ
    ώρα       10.30΄ πμ            Προπύλαια                        (ΠΑΜΕ)
    και         11.00΄ πμ            Πλ. Κλαυθμώνος              (ΑΔΕΔΥ)
    και         11.00΄ πμ            Χαυτεία                           (Σωματεία)