Αρχική σελίδα » Προβολή Ανακοινώσεων

Προβολή Ανακοινώσεων

08.09.2022

2022-9-8 ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

Από το Δ.Σ. του Συλλόγου Ε.Τ.Ε.Π.

 

Από την έναρξη της εξεταστικής περιόδου Δευτέρα 5/9/2022, στην κεντρική πύλη Ιλισίων της πανεπιστημιούπολης ΕΚΠΑ καθημερινά παρατάσσεται ομάδα «προστασίας» των Πανεπιστημίων υπό την προστασία δυνάμεων ΜΑΤ… για να «προστατέψουν» το Ίδρυμα!

Για την βίαιη εγκατάσταση των αστυνομικών δυνάμεων στο ΕΚΠΑ, τα ΜΑΤ κάνουν επαναλαμβανόμενα χρήση χημικών εναντίων διαμαρτυρόμενων φοιτητών και εργαζομένων του.

Ο Σύλλογος ΕΤΕΠ του ΕΚΠΑ, συμπορευόμενος με τους άλλους συλλόγους εργαζομένων και τους φοιτητικούς συλλόγους του Ιδρύματος, καλούμε ΟΛΟΥΣ τους συναδέλφους ΕΤΕΠ-ΕΚΠΑ σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Πέμπτη 8/9/2022 και ώρα 7 μ.μ. στα Προπύλαια ΕΚΠΑ.

 

  • Καταδικάζουμε την προσπάθεια βίαιης εγκατάστασης δυνάμεων καταστολής στο ΕΚΠΑ και την χρήση χημικών εναντίων εργαζομένων και φοιτητών του Ιδρύματος.
  • Απαιτούμε την άμεση απομάκρυνση των αστυνομικών δυνάμεων ΟΠΠΙ και ΜΑΤ για την αποκατάσταση της ομαλής λειτουργίας του Ιδρύματος.
  • Καλούμε τις Πρυτανικές Αρχές και τη Σύγκλητο του ΕΚΠΑ να λάβουν σχετικές αποφάσεις και να εκφραστούν δημόσια για τις επικίνδυνες εξελίξεις.