Αρχική σελίδα » Προβολή Ανακοινώσεων

Προβολή Ανακοινώσεων

09.05.2018

2018-05-11 ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

Από το Δ.Σ. του Συλλόγου Ε.Τ.Ε.Π.

 


Συμμετέχουμε στην στάση εργασίας, συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας που έχει προκηρυχθεί από την ΑΔΕΔΥ για την Παρασκευή 11 Μάη 2018, ενάντια στις ελαστικές σχέσεις εργασίας σε ΑΕΙ και Δημόσιο Τομέα.

 

Εξαιτίας των σοβαρών και παρατεταμένων ελλείψεων προσωπικού ΕΤΕΠ και όλων των κλάδων εργαζομένων στα ΑΕΙ, τα Πανεπιστήμια εκτεταμένα επιχειρούν να καλύψουν ανορθόδοξα το πρόβλημα με επαναλαμβανόμενες προσλήψεις συμβασιούχων σχέσης εργασίας, σύμβασης έργου ή «υποτρόφων» για την επούλωση των πάγιων και διαρκών αναγκών σε διδακτικό, εργαστηριακό και διοικητικό προσωπικό. Μάλιστα, ξεπερνώντας κάθε όριο, εσκεμμένα και παράνομα βαπτίζουν «προσωπικό» των ΑΕΙ ακόμη και τους φοιτητές όλων των βαθμίδων!

Οι μνημονιακές Κυβερνήσεις, έχοντας ως μοναδικό στόχο το ελάχιστο κόστος εργασίας και την συρρίκνωση των εργατικών δικαιωμάτων σύμφωνα με τις καπιταλιστικές ανάγκες, προωθούν και νομοθετούν σειρά διατάξεων κάθε μορφής ελαστικής εργασίας. Ο αξιοπρεπής μισθός, η ασφάλιση, η αποζημίωση, τα εργατικά δικαιώματα, οι όροι και οι συνθήκες εργασίας δεν αποτελούν γνωρίσματα της σύγχρονης «δουλείας». Επιπλέον, για την συγκάλυψη των τεράστιων προβλημάτων υποστελέχωσης στα ΑΕΙ, προωθείται συστηματικά στον εκπαιδευτικό και ερευνητικό τομέα η εκτεταμένη απασχόληση συνταξιούχων διδασκόντων και η αθρόα παροχή υπηρεσιών «ακαδημαϊκών υποτρόφων»  με ιδιωτικά κονδύλια.
Τα Πανεπιστήμια μετατρέπονται ραγδαία σε Επιχειρήσεις ΑΕ.

Οποιαδήποτε επαναλαμβανόμενη απασχόληση «προσωρινού» προσωπικού για την «κάλυψη» των εκτεταμένων πάγιων και διαρκών αναγκών των ΑΕΙ:

  • Αν και επιπόλαια εμφανίζεται ως λύση «ανάγκης», σκοπίμως καλύπτει και διαιωνίζει το σοβαρό πρόβλημα υποστελέχωσης των Πανεπιστημίων και ΤΕΙ.
  • Επιφέρει σημαντικά οικονομικά βάρη και επιδεινώνει την οικονομική ασφυξία και υπολειτουργία των Ιδρυμάτων στο εκπαιδευτικό και ερευνητικό τους έργο.
  • Οποιαδήποτε ελαστική προσωρινή σχέση εργασίας καταστρατηγεί τα δικαιώματα και τα συμφέροντα όλων των εργαζομένων σε όλους τους κλάδους.
  • Αποτελεί ευθύνη όσων το προκαλούν, αλλά και αυτών που ανέχονται και συμπράττουν σε αυτό, συμβάλλοντας στην εφαρμογή των καπιταλιστικών επιταγών.

 

Απαιτούμε:

  • Η Πολιτεία να εκπληρώνει κατά προτεραιότητα την συνταγματική της υποχρέωση στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση  για χρηματοδότηση και πρόσληψη του αναγκαίου μόνιμου προσωπικού.
  • Κάλυψη όλων των πάγιων και διαρκών αναγκών εργασίας στα Πανεπιστήμια με θεσμοθετημένη πρόσληψη αντίστοιχου κλάδου μόνιμου προσωπικού.
  • Οι τεράστιες ανάγκες για παροχή ειδικού τεχνικού εργαστηριακού έργου, εκπαιδευτικού ή ερευνητικού, να καλύπτονται από την Πολιτεία και τα Πανεπιστήμια με πρόσληψη του αρμόδιου θεσμοθετημένου προσωπικού ΕΤΕΠ.
  • Μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους, με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

 

Συμμετέχουμε  την Παρασκευή 11/5/2018

  • Στάση Εργασίας   12.00΄μ – λήξη ωραρίου
  • Συγκέντρωση διαμαρτυρίας  στα Προπύλαια ΕΚΠΑ  1.00΄μ.μ.
  • Πορεία διαμαρτυρίας προς Υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης

 

ΜΑΖΙΚΑ – ΜΑΧΗΤΙΚΑ - ΔΥΝΑΤΑ