Αρχική σελίδα » Προβολή Ανακοινώσεων

Προβολή Ανακοινώσεων

21.12.2017

2017-12-21 ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΠΑΡΑΒΙΑΣΗΣ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ Ε.Τ.Ε.Π. ΣΤΟ ΕΚΠΑ

Από το Δ.Σ. του Συλλόγου Ε.Τ.Ε.Π.


ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

ΠΑΡΑΒΙΑΣΗΣ  ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ  Ε.Τ.Ε.Π.  ΣΤΟ ΕΚΠΑ

Στάση εργασίας και παράσταση διαμαρτυρίας!

Κατά την προσέλευσή μας στο γραφείο του Συλλόγου μας στο ισόγειο του κτιρίου της Σχολής Επιστημών Αγωγής επί της οδού Ναυαρίνου 13Α στις 19/12/2017 διαπιστώθηκε παραβίαση της εισόδου και αντικατάσταση της κλειδαριάς!

Δεδομένου ότι ουδέποτε υπήρξε επικοινωνία ή σχετική ενημέρωση του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου, απευθυνθήκαμε στον επιστάτη του κτιρίου όπου με έκπληξη πληροφορηθήκαμε ότι η παραβίαση έγινε με εντολή της Κοσμήτορα Καθηγήτριας κ. Θ. Δραγώνα και με σκοπό την εγκατάσταση του εργολαβικού συνεργείου καθαριότητας του κτιρίου! Λόγω της απουσίας τη συγκεκριμένη στιγμή της κ. Κοσμήτορα, απευθυνθήκαμε στη γραμματέα της που επιβεβαίωσε το γεγονός και επικαλέστηκε λόγους αδυναμίας επικοινωνίας μαζί μας εξαιτίας «αγνώστων» εκπροσώπων του Συλλόγου μας, καθώς και «επείγουσας» ανάγκης εγκατάστασης του εργολαβικού συνεργείου καθαριότητας στο ισόγειο!

Τέτοιες ενέργειες παραπέμπουν σε «άλλες» εποχές! Οι συγκεκριμένοι ισχυρισμοί τουλάχιστον δεν είναι αληθείς, δεδομένου ότι το γραφείο διαθέτει πινακίδα με την επωνυμία του Συλλόγου στην είσοδό του, η ταυτότητα και τα στοιχεία επικοινωνίας του Δ.Σ. του Συλλόγου είναι επίσημα γνωστά στις Πρυτανικές Αρχές και τις υπηρεσίες του ΕΚΠΑ, στη Σχολή υπηρετούν μέλη ΕΤΕΠ που θα μπορούσαν να ερωτηθούν και, επίσης, η παρουσία μας είναι διακριτή στην Πανεπιστημιακή Κοινότητα του Ιδρύματος. Σε κάθε περίπτωση, όλα τα στοιχεία επικοινωνίας με το Δ.Σ. είναι δημόσια αναρτημένα στην επίσημη ιστοσελίδα του Συλλόγου (www.etep.uoa.gr).

Η επίσημη έδρα του Συλλόγου υφίσταται από ιδρύσεώς του. Είναι ο χώρος συνεδριάσεων του Διοικητικού Συμβουλίου και επίσημη διεύθυνση αλληλογραφίας. Μέσα στο γραφείο διατηρείται το ιστορικό αρχείο του Συλλόγου, στοιχεία των μελών του, υλικό από τη δράση του, και σειρά εγγράφων και πρακτικών του Συλλόγου.

Σχετικά με την εγκατάσταση εργολαβικού συνεργείου στο χώρο λειτουργίας επίσημου Συλλογικού Συνδικαλιστικού Οργάνου του ΕΚΠΑ, θέλουμε να πιστεύουμε ότι δεν αποτελεί σκόπιμη ενέργεια και ότι η επιλογή έγινε επιπόλαια και άστοχα. Θεωρούμε ότι η Κοσμήτορας έχει ενημερωθεί, τόσο από τη γραμματέα της για την έντονη προφορική διαμαρτυρία μας στις 19/12, αλλά και από την έγγραφη καταγγελία που της έχει αποσταλεί. Παρόλα αυτά δεν υπήρξε οποιαδήποτε ανταπόκριση!

ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ

  • Την πρωτοφανή μονομερή και αντισυνδικαλιστική ενέργεια παραβίασης του γραφείου του Συλλόγου Ειδικού Τεχνικού Εργαστηριακού Προσωπικού του ΕΚΠΑ.
  • Την παρεμπόδιση της δημοκρατικής λειτουργίας του επίσημου Συλλογικού Οργάνου του Κλάδου μας στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας.
  • Την προσβολή του Συλλογικού Οργάνου εργαζομένων και της 40 ετών παρουσίας του στο χώρο και δράσης του στο ΕΚΠΑ.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΑΜΕΣΑ

  • Αποκατάσταση της πρόσβασης στο γραφείο του Συλλόγου μας
  • Ανεμπόδιστη λειτουργία του Συλλογικού μας Οργάνου
  • Ανάληψη ευθύνης από το Όργανο Διοίκησης που έλαβε την συγκεκριμένη απόφαση για τυχόν φθορά ή  απώλεια των αρχείων του συλλόγου και τυχόν διαρροή προσωπικών δεδομένων των μελών του Συλλόγου προς τρίτους.

ΠΡΟΚΗΡΥΣΣΟΥΜΕ

  • Στάση εργασίας  ΟΛΩΝ των μελών ΕΤΕΠ  αύριο Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου 2017 από 11.00 π.μ. έως 2.00 μ.μ.
  • Παράσταση διαμαρτυρίας στις 12.00 μ. της ίδιας μέρας στη Σχολή Επιστημών Αγωγής επί της οδού Ναυαρίνου 13Α.

Ας δώσουμε τη δυνατότητα στα Όργανα Διοίκησης της Σχολής να μας γνωρίσουν!

ΚΑΛΟΥΜΕ

  • Τις Αρχές και τα αρμόδια Όργανα του ΕΚΠΑ να καταγγείλουν το γεγονός και να μεριμνήσουν άμεσα για την αποκατάσταση της ομαλότητας και την αποφυγή αντίστοιχων γεγονότων στο μέλλον.
  • Την Πανελλήνια Ομοσπονδία ΕΤΕΠ, όλους τους Συλλόγους ΔΕΠ, ΕΕΠ, ΕΔΙΠ, Διοικητικών, Φοιτητών και τις Παρατάξεις να καταγγείλουν αυτές τις πρακτικές και να συμμετέχουν στην παράσταση διαμαρτυρίας στη Σχολή Επιστημών Αγωγής.

  

Καταγγελία ΠΟΕΤΕΠ